De Afsluitrace 2018

op zondag 28 oktober

Vergeet de Ronde van Vlaanderen, vergeet de Tour de France. Zondag 28 oktober staat de enige echte wielerklassieker op het programma: de Afsluitrace. Geen Stelvio, geen l'Alpe d'Huez, maar een hele dijk om je wielertalenten te tonen.

Dé uitdaging voor de fanatieke en sympathieke fietser. We trotseren de Afsluitdijk om zoveel mogelijk geld op te halen voor ons werk in Kameroen.

Uiteraard word je aangemoedigd door fans en mascottes. Fotografen leggen je inspanningen vast op de gevoelige plaat, zodat je nageslacht ook bewijs heeft van jouw heroïsche prestatie. Na de race staan er koude biertjes, warme soep en mogelijk mooie prijzen voor je klaar.

Wil je eeuwige roem? Schrijf je dan nu in en haal zoveel mogelijk sponsoren binnen. Voor het goede doel en een goed gevoel.

Tot nu toe is er al € 5.870,00 toegezegd!

Lekkere chocolade uit Kameroen

Je bent van ons gewend dat we in Kameroen, samen met lokale partners en dorpen, werken aan schoon drinkwater. Vorig jaar fietsten we voor Diffa, een klein dorp vol met cacaoplantages.

Een volgende stap in onze aanpak is het stimuleren en ondersteunen van agrarisch ondernemerschap. Dat doen we al een aantal jaar op gebied van koffie. Sinds dit jaar werken we ook samen met cacaoboeren in Diffa, Sanyar en Bassee. Met de opbrengst van de Afsluitrace van dit jaar willen we hier verder in investeren.


Trainingen voor een duurzame toekomst

Bij veel boeren ligt de focus op de kwantiteit van de oogst, in plaats van kwaliteit. Dat is ook wel logisch, het huidige systeem is immers ingericht op de korte termijn. Door deze druk voeren de boeren weinig regie over hun plantage. De grond droogt uit en de oogsten vallen soms tegen. De grootste uitdaging van de cacaoboeren is dan ook het verhogen van de kwaliteit van de oogst, zodat ze minder afhankelijk zijn van grote opkopers.

Om de boeren hierin te ondersteunen, organiseren we — samen met onze lokale parters — trainingen in moderne, duurzame landbouwtechnieken. Aan de orde komen onderwerpen als biologische landbouw, waterhuishouding en resistente nieuwe gewassen. Door deze trainingen kunnen de boeren hun inkomen vergroten, bijdragen aan beter land- en watergebruik in de regio én werken ze toe naar minder afhankelijkheid van de wereldmarkt.

We horen je denken, al dat gepraat over chocolade, krijg er zin in! Dat hadden onze vrienden van EARTH ook, daarom dat ze er vier heerlijke chocoladerepen van hebben gemaakt! Bij de finish ligt er natuurlijk een voor je klaar. Heb je na die 64 kilometer ook wel verdiend.

De Heldhaftige Deelnemers

1 Matthias van Hunnik 2 Thierry Marchand 3 Erik Zonnenberg 4 Niek Heerink 5 Eva Bullens 6 Bouke Hofma 7 Piet Driest 8 Tim Van Groenewoud 9 Thomas Brouwer 10 Henk Griffioen 11 Nan Eshuis 12 Martijn Altenburg 13 Johan van Rijn 14 Robbert Maas 15 Vera Kusters 16 Koen Van Bremen 17 Sander Voor ‘t Hekke 18 Sanne Veltman 19 Joris Diks 20 Tom Nieuwenhuis 21 Freek Ouwersloot 22 Minke Leppink 23 Tommy van den Broeck 24 Annerieke De Kruik 25 Bobby van Dam 26 Steven Swarts 27 Willem Sträter 28 Ton Marchand 29 Berhane Debsay 30 Annefleur Petri 31 Jasper Jochems 32 Ermias habte Gebretensae 33 Mengis Tekle Gebremeskel 34 Marlies de Wispelaere 35 Jop Munneke 36 Marc Gehrels 37 Suus Van de Wetering

De Spelregels

Tof dat je mee doet aan de Afsluitrace!

Dit zijn de spelregels:

 • Zorg voor een 'race'-fiets. We vinden het een sympathiek idee dat je met je rammelende stadsbarrel of bakfiets de dijk wilt bedwingen, maar voor de zon onder is moet iedereen gefinisht zijn.
 • Ondanks dat we enorm van Quentin Tarantino's bloederige films houden, hoeven we deze niet live mee te maken tijdens de race. Wees slim, doe een helm op.
 • Neem een deken of laken mee om je fiets te beschermen tijdens het vervoer.
 • We vertrekken zondag 28 oktober om 9:00 vanaf een centraal punt in Utrecht en rijden daarna naar Amsterdam Amstel (met voldoende inschrijvingen is een ander opstappunt bespreekbaar).
 • De kosten voor de deelname zijn € 23,50. Je kunt dit bedrag direct via iDeal betalen.

Wij zorgen op onze beurt voor:

 • Vervoer per touringcar voor jou en je fiets.
 • Iets te eten en te drinken voor en na de race.
 • Mooie prijzen voor de snelste fietsers en diegenen die fanatiek sponsorgeld ophalen.

Sponsor je favoriete deelnemer

 • Klik op je favoriete deelnemer.
 • Vul de velden in.
 • Je kunt het gekozen bedrag direct via iDeal betalen.
 • Dankjewel voor je donatie!

Voor bedrijven en organisaties

Heb je interesse om met je bedrijf of organisatie bij te dragen aan De Afsluitrace? Neem dan gerust contact met ons op voor een mogelijke samenwerking. Mail naar info@afsluitrace.nl.

Tips

Eigenlijk heb je deze pagina helemaal niet nodig, want het feit dat jij het 64 kilometer lange parcours langs de A7 gaat afleggen spreekt boekdelen. Om jou te helpen zoveel mogelijk sponsorgeld op te halen, geven we je hier een paar tips:

 • Begin op tijd
  Je kent het wel; het loon van deze maand is al in de kroeg uitgegeven of je hebt net 14 verjaardagen achter de rug. Als je op tijd begint met rondvragen kun je rustig wachten op het volgende loon.
 • Laat je omgeving weten dat je meedoet!
  Iedereen vind het leuk om weer eens een berichtje in zijn inbox te krijgen van een verre vriend, een oude buurvrouw of een vroegere collega. Ook als je daarin wat van ze vraagt. Geneer je niet en plug jezelf op Facebook, Insta en Twitter. Een motiverende tekst erbij en je ziet je balkje groener worden!
 • Trainingskamp
  Post af en toe, al trainend op de racefiets, een foto of vlog op social media. Dan zien al je vrienden dat het menens is!
 • Gebruik je smartphone tactisch
  Collega's bieden graag tegen elkaar op. Sponsort de één een tientje, dan zal je volgende collega er zeker 11 euro van maken. Met je mobiel in de hand, kun je bij de koffiemachine je slag slaan! (N.B. Vervang collega's in de vorige zin gerust voor familieleden of clubgenootjes.)
 • Zet alles op rood
  Denk je dat je baas niet gelooft dat jij 64 km volhoudt op de Afsluitdijk? Leg dan een wedje met hem af en kijk of hij je bedrag wil verdubbelen als je het haalt. Veel bedrijven staan open om donaties te verdubbelen. Vraag maar eens!

Partners