De Afsluitrace 2017

op zondag 29 oktober

Vergeet de ronde van Vlaanderen, vergeet de Tour de France. Zondag 29 oktober staat de enige echte wielerklassieker op het programma: de Afsluitrace. Geen Col de la Madeleine, geen l'Alpe d'Huez, maar een hele dijk om je wielertalenten te tonen.

Dé uitdaging voor de fanatieke en sympathieke fietser. Met zo'n 100 renners trotseren we de Afsluitdijk om zoveel mogelijk geld op te halen voor schoon drinkwater in Kameroen.

Uiteraard word je aangemoedigd door fans en mascottes. Fotografen leggen je inspanningen vast op de gevoelige plaat, zodat je nageslacht ook bewijs heeft van jouw heroïsche prestatie. Na de race staan er koude biertjes, warme soep en mooie prijzen voor je klaar.

Wil je eeuwige roem? Schrijf je dan nu in en haal zoveel mogelijk sponsoren binnen. Voor het goede doel en een goed gevoel.

Tot nu toe is er al € 10.267,29 toegezegd!

Schoon drinkwater in Diffa

Met de opbrengst van De Afsluitrace zorgen we dat er in Diffa schoon drinkwater beschikbaar komt. Diffa is een klein dorp in Kameroen met ongeveer 800 inwoners. Het ligt 3 kilometer afstand van de sociale voorzieningen. Achterop de motor rij je via een lange, hobbelige weg dwars door de cacaoplantages. De meeste inwoners van Diffa werken op deze plantages als cacaoboeren. Waterbronnen in de buurt van het dorp zijn absoluut niet schoon. Ze bevatten veel bacteriën, muggen en grote kans op diarree en cholera. Goede waterbronnen liggen al gauw op anderhalf uur lopen van de dorpen. Dit is dan ook de reden dat voornamelijk cacaoboeren met hun gezinnen in Diffa de wens hebben om zich aan te sluiten bij het KASEMA waternetwerk om ook hun dorp van schoon drinkwater te voorzien.


Duurzaam beheer

Diffa is het derde dorp uit KASEMA dat stromend water krijgt. Kake II en Small Ekombe hebben mede dankzij de afsluitrace al stromend water. Door het KASEMA waterbedrijf wordt het watersysteem op duurzame wijze beheerd en heeft het waterbedrijf (door middel van trainingen) voldoende kennis verkregen om het waternetwerk te managen en vervolgens uit te breiden naar de andere gemeenschappen in het KASEMA project. Ons volgende doel is dat de cacaoboeren en hun gezinnen ook toegang krijgen tot schoon drinkwater. Samen met de gemeenschap gaat LiveBuild zich de komende periode hard inzetten om dit te voor elkaar te krijgen!

De Heldhaftige Deelnemers

Tom Nieuwenhuis Thijs Risselada Matthias van Hunnik Koen Tornij Alex Mekel Friso Wiersum Joost Noteboom Thomas Brouwer Ivar Brouwer Jitske Steenaart Wouter Riesmeijer Rdoerik Putker Robbert Riesmeijer Joost Hengeveld Thierry Marchand Lonneke Weuring Thomas Fontijn Eva Becking Stijn Loeffen Piet Driest Peter van Dijk Daan Grashuis Sanne Veltman Bobby van Dam Eva Gouda Ayla Schneiders Tim van Groenewoud Sander Voor 't Hekke Steven Swarts Willem Strater Mick Leemans Danny Berens Ton Marchand Maarten Huisman Joris Diks Winold Stoof Patrick Stoop Koen van Bremen Vera Kusters Freek Ouwersloot Joep De Jong Hilde Nugteren Mark Appeldoorn Peet Wijnen Eva Bullens Lotte Oosterbroek Thomas Meenink M de Bruin Lizzy Istha Peter Istha

De Spelregels

Tof dat je mee doet aan de Afsluitrace!

Dit zijn de spelregels:

 • Zorg voor een 'race'-fiets. We vinden het een sympathiek idee dat je met je rammelende stadsbarrel of bakfiets de dijk wilt bedwingen, maar voor de zon onder is moet iedereen gefinisht zijn.
 • Ondanks dat we enorm van Quentin Tarantino's bloederige films houden, hoeven we deze niet live mee te maken tijdens de race. Wees slim, doe een helm op.
 • Neem een deken of laken mee om je fiets te beschermen tijdens het vervoer.
 • We vertrekken zondag 29 oktober om 9:00 vanaf een centraal punt in Utrecht en rijden daarna naar Amsterdam Amstel (met voldoende inschrijvingen is een ander opstappunt bespreekbaar).
 • De kosten voor de deelname zijn € 23,50. Je kunt dit bedrag direct via iDeal betalen.

Wij zorgen op onze beurt voor:

 • Vervoer per touringcar voor jou en je fiets.
 • Iets te eten en te drinken voor en na de race.
 • Mooie prijzen voor de snelste fietsers en diegenen die fanatiek sponsorgeld ophalen.

Sponsor je favoriete deelnemer

 • Klik op je favoriete deelnemer.
 • Vul de velden in.
 • Je kunt het gekozen bedrag direct via iDeal betalen.
 • Dankjewel voor je donatie!

Voor bedrijven en organisaties

Heb je interesse om met je bedrijf of organisatie bij te dragen aan De Afsluitrace? Neem dan gerust contact met ons op voor een mogelijke samenwerking. Mail naar info@afsluitrace.nl.

Tips

Eigenlijk heb je deze pagina helemaal niet nodig, want het feit dat jij het 64 kilometer lange parcours langs de A7 gaat afleggen spreekt boekdelen. Toch een paar tips!

 • Begin op tijd
  Je kent het wel; het loon van deze maand is al in de kroeg uitgegeven of je hebt net 14 verjaardagen achter de rug. Als je op tijd begint met rondvragen kun je rustig wachten op het volgende loon.
 • Laat je omgeving weten dat je mee doet!
  Iedereen vind het leuk om weer eens een berichtje in zijn inbox te krijgen van een verre vriend, een oude buurvrouw of een vroegere collega. Ook als je daarin wat van ze vraagt. Geneer je niet en plug jezelf op Facebook en Twitter. Een motiverende tekst erbij en je ziet je balkje groener worden!
 • Trainingskamp
  Laat ook af en toe een foto van jezelf al trainend op een racefiets rondslingeren op Facebook. Dan zien ze dat het menens is!
 • Organiseer een mini-event
  Ieder weekend heb je een kater. Waarom zou je dit niet eens omzetten naar water? Organiseer bijvoorbeeld een borrel waarvan de winst weer in het potje kan!
 • Gebruik je smartphone tactisch
  Collega's bieden graag tegen elkaar op. Sponsort de één een tientje, dan zal je volgende collega er zeker 11 euro van maken. Vervang collega's in de vorige zin gerust voor familieleden op een verjaardag, klasgenoten, clubgenootjes. Met je mobiel kan je in de kroeg, op de voetbalclub of bij je familiebezoek je slag slaan.
 • Zet alles op rood
  Denk je dat je baas niet gelooft dat jij 64 km volhoudt op de Afsluitdijk? Leg dan een wedje met hem af en kijk of hij je bedrag wil verdubbelen als je het haalt. Veel bedrijven staan open om donaties te verdubbelen. Vraag maar eens!

Partners