De Afsluitrace 2016

op zondag 30 oktober

Vergeet de ronde van Vlaanderen, vergeet de Tour de France. Zondag 30 oktober staat de enige echte wielerklassieker op het programma: de Afsluitrace. Geen Col de la Madeleine, geen l'Alpe d'Huez, maar een hele dijk om je wielertalenten te tonen.

Dé uitdaging voor de fanatieke en sympathieke fietser. Met zo'n 100 renners trotseren we de Afsluitdijk om zoveel mogelijk geld op te halen voor schoon drinkwater in Kameroen.

Uiteraard word je aangemoedigd door fans en mascottes. Fotografen leggen je inspanningen vast op de gevoelige plaat, zodat je nageslacht ook bewijs heeft van jouw heroïsche prestatie. Na de race staan er koude biertjes, warme soep en mooie prijzen voor je klaar.

Wil je eeuwige roem? Schrijf je dan nu in en haal zoveel mogelijk sponsoren binnen. Voor het goede doel en een goed gevoel.

Tot nu toe is er al € 8.519,83 toegezegd!

Schoon drinkwater in Small Ekombe

Met de opbrengst van De Afsluitrace zorgen we dat er in Small Ekombe schoon drinkwater beschikbaar komt. Small Ekombe is een klein maar bijzonder dorp. In januari 2015 heeft Small Ekombe na een jarenlange strijd autonomie verworven. Onder bezielende leiding van Chief Lawrence willen de dorpsbewoners nu het waternetwerk van Kake II — waar sinds de zomer van 2015 water uit de kraan komt — naar hun eigen dorp uitbreiden. Gelukkig ligt Kake II om de hoek.

Om Small Ekombe aan te sluiten op het waternetwerk bouwen lokale aannemers een opslagtank en leggen zij 2,5 km waterleiding en 14 waterkranen aan. Zo wordt het schone water van Kake II ook dat van Small Ekombe – en zijn de dorpen samen verantwoordelijk voor hun water uit de krater. LiveBuild zet in op het oprichten van lokale waterbedrijfjes die zichzelf in stand houden door het innen van een klein bedrag per jaar voor onderhoud en administratie.

De Heldhaftige Deelnemers

Katja van Hoorn Friso Wiersum Ellen Evers Sander Voor 't Hekke Jesse van der Plas Lotte Oosterbroek Thijs Risselada Koen van Bremen Eva Bullens Nienke van Pijkeren Marcel Van Valen Brechtje Walburgh Schmidt Thomas Brouwer Denise Drenth Anneloes ten Pas Tim van Groenewoud Nima Madjzubi Wessel Wensink (Onbekende Deelnemer) Rob van Doggenaar Alex Mekel Arjan Weterings Marc Steenbergen Vicentiu van der Wijk Jesse Eernstman Michiel Van Dijk Bobby van Dam Jord Coree Koen Tornij Tom Nieuwenhuis Matthias van Hunnik Minke Leppink Mink Huls Nick Melis Danny Berens Ruard Hamstra Stijn Loeffen Hayo Van Dijk Wim Pomp Joost van Dieren Stef van der Meulen Marlies de Wispelaere Maurits Schuijf Freek Ouwersloot Mick Leemans Wouter Sluis Reinald De Vlieg Patrick Stoop Martijn Altenburg Geert Jan van Dijk Ymte Sijbrandij Joost Hengeveld Renon Mardi Thomas Meenink Robbert Zuidervaart Dirk J Houterman

De Spelregels

Tof dat je mee doet aan de Afsluitrace!

Dit zijn de spelregels:

 • Zorg voor een 'race'-fiets. We vinden het een sympathiek idee dat je met je rammelende stadsbarrel of bakfiets de dijk wilt bedwingen, maar voor de zon onder is moet iedereen gefinisht zijn.
 • Neem een deken of laken mee om je fiets te beschermen tijdens het vervoer.
 • We vertrekken zondag 30 oktober om 9:00 vanaf een centraal punt in Utrecht en rijden daarna naar Amsterdam Amstel (met voldoende inschrijvingen is een ander opstappunt bespreekbaar).
 • De kosten voor de deelname zijn € 23,50. Je kunt dit bedrag direct via iDeal betalen.

Wij zorgen op onze beurt voor:

 • Vervoer per touringcar voor jou en je fiets.
 • Iets te eten en te drinken voor en na de race.
 • Mooie prijzen voor de snelste fietsers en diegenen die fanatiek sponsorgeld ophalen.

Sponsor je favoriete deelnemer

 • Klik op je favoriete deelnemer.
 • Vul de velden in.
 • Je kunt het gekozen bedrag direct via iDeal betalen.
 • Dankjewel voor je donatie!

Voor bedrijven en organisaties

Heb je interesse om met je bedrijf of organisatie bij te dragen aan De Afsluitrace? Neem dan gerust contact met ons op voor een mogelijke samenwerking. Mail naar info@afsluitrace.nl.

Tips

Eigenlijk heb je deze pagina helemaal niet nodig, want het feit dat jij het 64 kilometer lange parcours langs de A7 gaat afleggen spreekt boekdelen. Toch een paar tips!

 • Begin op tijd
  Je kent het wel; het loon van deze maand is al in de kroeg uitgegeven of je hebt net 14 verjaardagen achter de rug. Als je op tijd begint met rondvragen kun je rustig wachten op het volgende loon.
 • Laat je omgeving weten dat je mee doet!
  Iedereen vind het leuk om weer eens een berichtje in zijn inbox te krijgen van een verre vriend, een oude buurvrouw of een vroegere collega. Ook als je daarin wat van ze vraagt. Geneer je niet en plug jezelf op Facebook en Twitter. Een motiverende tekst erbij en je ziet je balkje groener worden!
 • Trainingskamp
  Laat ook af en toe een foto van jezelf al trainend op een racefiets rondslingeren op Facebook. Dan zien ze dat het menens is!
 • Organiseer een mini-event
  Ieder weekend heb je een kater. Waarom zou je dit niet eens omzetten naar water? Organiseer bijvoorbeeld een borrel waarvan de winst weer in het potje kan!
 • Gebruik je smartphone tactisch
  Collega's bieden graag tegen elkaar op. Sponsort de één een tientje, dan zal je volgende collega er zeker 11 euro van maken. Vervang collega's in de vorige zin gerust voor familieleden op een verjaardag, klasgenoten, clubgenootjes. Met je mobiel kan je in de kroeg, op de voetbalclub of bij je familiebezoek je slag slaan.
 • Zet alles op rood
  Denk je dat je baas niet gelooft dat jij 64 km volhoudt op de Afsluitdijk? Leg dan een wedje met hem af en kijk of hij je bedrag wil verdubbelen als je het haalt. Veel bedrijven staan open om donaties te verdubbelen. Vraag maar eens!

Partners