De Afsluitrace 2015

op zondag 25 oktober

Zondag 25 oktober is het weer zo ver.. De start van de 5e editie van de Afsluitrace!

Met een groep van 100 renners koersen we 64 kilometer heen én terug over de Afsluitdijk. Onderweg word je aangemoedigd door fans, mascottes en fotografen. Na de race vieren we de overwinning met koude biertjes, warme soep en delen we mooie prijzen uit.

En dit alles doen we ook nog eens om zoveel mogelijk geld op te halen voor schoon drinkwater in Kameroen!

Doe mee! Schrijf je in en laat je sponsoren door je vrienden, familie en collega's. Want jij gaat 64 kilometer fietsen voor het goede doel over de Afsluitdijk.. daar moeten ze toch wel een duit in het zakje voor willen doen?

Tot nu toe is er al € 11.627,14 toegezegd!

Schoon drinkwater in Lobange

De opbrengst van De Afsluitrace investeren we in schoon drinkwater voor 45 duizend mensen in Kameroen! Samen met LiveBuild bouwen dorpen hun eigen watersystemen. Lobange is een afgelegen dorp in een prachtige vallei waar schoon drinkwater een grote uitdaging is.

Lobange is één van de 18 dorpen waar we actief zijn. Deze dorpen zetten een eigen waterbedrijf op. De lokale waterbedrijven innen geld van alle dorpsbewoners. Zo kunnen ze hun watersysteem altijd repareren en op de lange termijn ook volledig vervangen. De dorpen organiseren zo voor nu en in de toekomst zelf hun toegang tot schoon drinkwater.

De Heldhaftige Deelnemers

Tim van Groenewoud Koen Van Bremen Johan Schmit Jochem Alferink Jeffrey Kooij Sjoerd Van Barneveld Arjan Weterings Olivier Langelaar Immanuel Baan Anne Van Wijngaarden Friso Wiersum Jeroen Volp Kristel van de Brug Ada van de Brug Bert-Jan van de Brug Robert-Jan van de Brug Gert van Bremen Rik Dijkhoff Sytse van der Zee Wim Meenink Guido de Boer Floris Deerenberg Nicky ter Rele Junior Bosman John van der Sluijs Joris van Rest Eduard Versteege Freek Ouwersloot Mike de Ruiter Joost van Dieren Erik Zonnenberg Fabrice Luijten Youp Kruijsdijk Krista Hendriks Stijn Loeffen Ruard Hamstra Bram Schermers Annefleur Petri Vera vd Sande Bobby van Dam Danny Berens Martijn Houterman Alex Mekel Peter Fakkeldij Tom Nieuwenhuis Matthias van Hunnik Koen Tornij Lennart Snoeijer Hayo Van Dijk Minke Leppink Jurrian Fakkeldij Dennis Van Dijk Vera Kusters Frank Meydam Bert de Bruijn Sander Voor 't Hekke Leon Leeflang Vicentiu van der Wijk Minkey Leo Huls Alex Drost Thomas Meenink Martijn Haasnoot Bouke Hofma Menou Spauwen Jelmer Hoogzaad Wendy Keuchenius Robbert Robbemond Patrick Stoop Jurrian Blokland Olaf Glasmacher Wouter Van Raamsdonk Mick Leemans

De Spelregels

Tof dat je mee doet aan de Afsluitrace!

Dit zijn de spelregels:

 • Zorg voor een 'race'-fiets. We vinden het een sympathiek idee dat je met je rammelende stadsbarrel of bakfiets de dijk wilt bedwingen, maar we hebben ook een tijdslimiet.
 • Neem een deken of laken mee om je fiets te beschermen tijdens het vervoer.
 • We vertrekken zondag 25 oktober om 9:00 vanaf een centraal punt in Utrecht en rijden daarna naar Amsterdam Amstel (met voldoende inschrijvingen is een ander opstappunt bespreekbaar).
 • De kosten voor de deelname zijn € 23,50. Dit bedrag wordt na je inschrijving van je rekening afgeschreven.

Wij zorgen op onze beurt voor:

 • Vervoer per touringcar voor jou en je fiets.
 • Iets te eten en te drinken voor en na de race.
 • Mooie prijzen voor de snelste fietsers en diegenen die fanatiek sponsorgeld ophalen.

Sponsor je favoriete deelnemer

 • Klik op je favoriete deelnemer.
 • Vul de velden in.
 • Het bedrag wordt éénmalig van je rekening afgeschreven.
 • Dankjewel voor je donatie!

Voor bedrijven en organisaties

Heb je interesse om met je bedrijf of organisatie bij te dragen aan De Afsluitrace? Neem dan gerust contact met ons op voor een mogelijke samenwerking. Mail naar info@afsluitrace.nl.

Tips

Eigenlijk heb je deze pagina helemaal niet nodig, want het feit dat jij het 64 kilometer lange parcours langs de A7 gaat afleggen spreekt boekdelen. Toch een paar tips!

 • Begin op tijd
  Je kent het wel; het loon van deze maand is al in de kroeg uitgegeven of je hebt net 14 verjaardagen achter de rug. Als je op tijd begint met rondvragen kun je rustig wachten op het volgende loon.
 • Laat je omgeving weten dat je mee doet!
  Iedereen vind het leuk om weer eens een berichtje in zijn inbox te krijgen van een verre vriend, een oude buurvrouw of een vroegere collega. Ook als je daarin wat van ze vraagt. Geneer je niet en plug jezelf op Facebook en Twitter. Een motiverende tekst erbij en je ziet je balkje groener worden!
 • Trainingskamp
  Laat ook af en toe een foto van jezelf al trainend op een racefiets rondslingeren op Facebook. Dan zien ze dat het menens is!
 • Organiseer een mini-event
  Ieder weekend heb je een kater. Waarom zou je dit niet eens omzetten naar water? Organiseer bijvoorbeeld een borrel waarvan de winst weer in het potje kan!
 • Gebruik je papieren sponsorformulier tactisch
  Collega's bieden graag tegen elkaar op. Sponsort de één een tientje, dan zal je volgende collega er zeker 11 euro van maken. Vervang collega's in de vorige zin gerust voor familieleden op een verjaardag, klasgenoten, clubgenootjes. Als je alleen op online sponsoren inzet heb je dit effect een stuk minder.
 • Zet alles op rood
  Denk je dat je baas niet gelooft dat jij 64 km volhoudt op de Afsluitdijk? Leg dan een wedje met hem af en kijk of hij je bedrag wil verdubbelen als je het haalt. Veel bedrijven staan open om donaties te verdubbelen. Vraag maar eens!

Partners