De Afsluitrace 2013

op zondag 27 oktober

Met spierpijn in de benen zal menig Afsluitracer maandag uit bed zijn gekomen. Maar wat was het het waard!
Want een dag voor de storm van het jaar trotseerde de ruim 70 deelnemers als ware zeehelden het weer én de dijk!

Deze fietshelden hebben samen een record-opbrengst van € 24.790 bij elkaar gefietst!

Je kunt je nu al inschrijven voor volgend jaar.
Geef je op via info@afsluitrace.nlRuim 2800 inwoners een leven lang schoon drinkwater!

Met deze opbrengst kunnen we 2882 mensen helpen in Manganjo. Het Manganjo-waterproject heeft tot doel om schoon drinkwater en goede sanitaire voorzieningen te realiseren in drie dorpen: Mabonji, Nganjo Nene en haar kleine broertje Nganjo Titi. Een flinke verandering, aangezien de dorpelingen nu kilometers moeten lopen om hun gezinnen te voorzien van water.

Geen van de drie dorpen bezit een schone waterbron, geschikt voor consumptie. Alleen in het regenseizoen biedt een aantal nabij gelegen bronnen voldoende water van redelijke kwaliteit. Mede door gebrek aan schoon water en goed sanitair zijn de hygiënische omstandigheden erg slecht. De dorpen zijn al meerdere malen getroffen door een cholera-epidemie en diarreeklachten komen veel voor.

Samen met LiveBuild wordt hier een complete watersysteem opgebouwd dat geschikt is om genoeg schoon water te geven aan alle drie de dorpen. De drie dorpen zullen hun eigen waterbedrijfje opzetten en beheren. Dit lokale waterbedrijfje int geld van alle dorpsbewoners, om zo het watersysteem te kunnen repareren en op lange termijn zelfs volledig te kunnen vervangen. Op deze manier zijn de dorpen zelfvoorzienend!

De Heldhaftige Deelnemers

Paul Sneeboer Stijn Loeffen Justyna Knuta Jan-Jaap Nijborg Cyrus Park Gert van Bremen Ferry Verwijk Sanne Voetberg Emma Smeets Nick Chesnaye Eric Korver Maxime Koster Johan Schmit Sjoerd van Barneveld Gerwin Bot Martijn Houterman Erik Olijerhoek Felix Hogenbirk Bobby van Dam Koen Tornij Eric Lamphen René Lamphen Danny van Irsel Eduard Versteege Lisa Gribling Matthias van Hunnik Niels Mud Paul Sloothaak Wouter Riesmeijer Floris Deerenberg Frerik Van De Pas Vincent Ruijter Boudewijn Grievink Casper Coppes Sebastiaan Deerenberg Lennart Snoeijer Anne Heijman Eva van Meerten Johan Gijsen Willemijn Doop Cornelia Schneider Rinske Donkervoort Freek Waltmann Adriënne Van Den Berg Sanne Veltman Danny Berens Nick Melis Lucas Rutting Pieter Crucq Lars Krabbe Taco Nijssen Isa Veenstra JACE van de Ven Niels Ketelaars Gert Jan R. Leppink Huub van Amersfoort Alanson Simons Lois van den Berg Eef van Dongen Roderik Putker Jitske Steenaart Peter Kraaijeveld Tara Louise Kraaijeveld Erik Flapper Olaf Glasmacher Chris Ketelaars Bob Paulussen Els Pameijer Sarah Famke Oortgijsen Maurice Faber Janna Van der Zand Rinus van der Heijden Gemma Kessels Edward van Breugel Tijn Ketelaars Stephanie Reid Zeb Stevens

De Spelregels

Als je mee wilt fietsen aan de Afsluitrace, houd dan rekening met het volgende:

 • Zorg voor een 'race'-fiets en een deken of handdoek om 'm te beschermen bij het vervoer. We vinden het een sympatiek idee dat je met je stadsbarrel of driewieler van je kleine neefje de dijk wilt bedwingen, maar we hebben ook een tijdslimiet.
 • We vertrekken 27 oktober vroeg in de ochtend vanaf een centraal punt in Utrecht of Amsterdam (met voldoende inschrijvingen is een ander opstappunt bespreekbaar).
 • De kosten voor de deelname zijn 20 euro.

Wij zorgen op onze beurt voor:

 • Vervoer per touringcar voor jou en je fiets
 • Iets te eten en te drinken voor en na de race
 • Een leuk persoonlijk aandenken aan je deelname

Om je favoriete deelnemer te sponsoren

 • Klik op je favoriete deelnemer.
 • Vul de velden in.
 • Het bedrag wordt éénmalig van je rekening afgeschreven.
 • Voor €8,60 help jij al één persoon in Manganjo aan schoon drinkwater en sanitatie.
 • Bovendien: Cordaid gooit bij iedere euro die jij sponsort er nog eens een euro bovenop!

Voor bedrijven en organisaties

Heb je interesse om met je bedrijf of organisatie bij te dragen aan De Afsluitrace? Neem dan gerust contact met ons op voor de mogelijkheden. Mail naar info@afsluitrace.nl.

Tips

Eigenlijk heb je deze pagina helemaal niet nodig, want het feit dat jij het 64 kilometer lange parcour langs de A7 gaat afleggen spreekt boekdelen. Toch een paar tips!

 • Begin op tijd
  Je kent het wel, het loon van deze maand is al in de kroeg uitgegeven of je hebt net 14 verjaardagen achter de rug. Als je op tijd begint met rondvragen kun je rustig wachten op het volgende loon.
 • Laat je omgeving weten dat je mee doet!
  Iedereen vind het leuk om weer eens een berichtje in zijn inbox te krijgen van een verre vriend, een oude buurvrouw of een vroegere collega. Ook als je daarin wat van ze vraagt. Geneer je niet en plug jezelf op facebook en twitter. Een motiverende tekst erbij en je ziet je balkje groener worden!
 • Trainingskamp
  Laat ook af en toe een foto van jezelf al trainend op een racefiets rondslingeren op facebook. Dan zien ze dat het menens is!
 • Organiseer een mini-event
  Ieder weekend heb je een kater. Waarom zou je dit niet eens omzetten naar water? Organiseer bijvoorbeeld een borrel waarvan de winst weer in het potje kan!
 • Gebruik je papieren sponsorformulier tactisch
  Collega's bieden graag tegen elkaar op. Sponsort de één een tientje, dan zal je volgende collega er zeker 11 euro van maken. Vervang het woord collega in de vorige zin gerust voor familieleden op een verjaardag, klasgenoten, clubgenootjes. Als je alleen op online sponsoren inzet heb je dit effect een stuk minder.
 • Zet alles op rood
  Denk je dat je baas niet gelooft dat jij 64 km volhoudt op de Afsluitdijk? Leg dan een wedje met hem af en kijk of hij je bedrag wil verdubbelen als je het haalt. Veel bedrijven staan open om donaties te verdubbelen, vraag het maar!

Partners